De Linde

Vrijgesteld van certificatie voor bio*

Doorniksewijk 82
8500 Kortrijk
056 22 31 66

ma-vr: 10u-12u/14u-18.30u; za: 10u-12u.

linde.kortrijk@skynet.be

Soort biopunt

Winkel Afhaalpunt

Wij verkopen

Groenten/aardappelen Fruit Droogwaren Zuivel/ei Dranken Vlees Veggie Brood Verzorging Zaden/plantgoed

* Dit is een bedrijf met vrijstelling van controle voor bio. Het is een winkel die alleen voorverpakte bioproducten verkoopt (en waar de kans op vergissing of fraude dus minimaal is), of een restaurant of cateraar die met bioproducten werkt (waarvoor biocontrole in Vlaanderen niet verplicht is).

Zoek opnieuw

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.