Gastvrije Aarde

Gecertificeerd voor bio*

Koekoekstraat 17
9667 Horebeke
055 49 87 91

ma-za: 10u-13u/14u-18.30u.

Gastvrijeaarde@blauwkasteel.be
www.blauwkasteel.be
www.facebook.com/bioblauwkasteel

Soort biopunt

Boer Winkel Afhaalpunt

Wij verkopen

Groenten/aardappelen Fruit Droogwaren Zuivel/ei Dranken Vlees Veggie Brood Verzorging Zaden/plantgoed

Verkoopswijze

Ter plekke, Met abonnement
De Gastvrije Aarde is een biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf in Sint-Kornelis-Horebeke. Sinds 2013 actief onder de naam Blauw Kasteel. Je kan onze producten kopen in de hoevewinkel of een abonnement nemen op een groente- of fruitpakket. Het groente- of fruitpakket haal je af in een depot bij jou in de buurt. Pakketten worden wekelijks samengesteld met vers geoogste producten van eigen teelt en producten van andere bio-dynamische tuinbouwbedrijven. Gastvrije Aarde werkt volgens biologische principes. Dat betekent dat de belangrijkste grondverbeteraar de compost is. We gebruiken geen chemische insecticiden, pesticiden of fungiciden. Gastvrije Aarde laat planten die elkaar beschermen in elkaars buurt groeien. Het zaad- en plantgoed is van het eigen bedrijf of wordt aangekocht en altijd 100 procent biologisch.

* Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Wat je op dit biopunt vindt met de term ‘bio’, is gegarandeerd bio. Het voldoet dus aan alle wettelijke normen voor bio. Een onafhankelijke controleorganisatie zorgt voor de controle.

Zoek opnieuw

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.