Blauw Kasteel

Gecertificeerd voor bio*
Biogarantiehouder*

Schaperstraat 2-4
9860 Scheldewindeke
09 395 38 11

info@blauwkasteel.be
www.blauwkasteel.be
www.facebook.com/bioblauwkasteel

Soort biopunt

Boer Afhaalpunt

Wij verkopen

Groenten/aardappelen Fruit Vlees

Verkoopswijze

Met abonnement
Boerderij op oud kasteeldomein (40 ha) waar groenten geteeld worden. Het domein bestaat uit twee akkers, een schapenweide, ommuurde moestuin en bos dat we beheren volgens een ecologisch beheerplan. We laten Ardense Voskoppen grazen op de oude weilanden en beheren het bos op ecologische wijze. Het Blauw Kasteel heeft reeds 4 biowinkels (Horebeke/ Gent/ Sint-Martens-Latem/ Knokke) waar we groenten, fruit, droge voeding & verswaren verkopen. Je kan er ook terecht voor groentepakketten van onze boerderij.

* Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Wat je op dit biopunt vindt met de term ‘bio’, is gegarandeerd bio. Het voldoet dus aan alle wettelijke normen voor bio. Een onafhankelijke controleorganisatie zorgt voor de controle.

* Het Biogarantielabel is niet verplicht en betekent per type bedrijf iets anders. Biogarantieboeren en dito verwerkende bedrijven zetten extra stappen voor meer duurzaamheid inzake onder meer afval en eerlijke prijs, bovenop de wettelijke normen voor bio. Een Biogarantiewinkel garandeert je minimaal 80% bioproducten binnen zijn voedingsassortiment. Een Biogarantierestaurant of -cateraar biedt je garanties over het gebruikte aandeel biologische ingrediënten.

Zoek opnieuw

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.