2bio: eerlijke bioproducten aan een eerlijke prijs

07.09.2016
2Bio Lasagne Sfeerbeeld
In categorie

Gesponsord artikel - Granen, zaden en noten die door een sociale werkplaats verpakt worden. Pasta en tomatenproducten die geproduceerd worden door een Italiaanse coöperatieve. 2bio, het huismerk van heel wat biowinkels, zet zich in voor eerlijke producten tegen een eerlijke prijs.


De producent vertelt graag hoe ze het liefste werken: "Granen, zaden en noten worden door een sociale werkplaats verpakt. Pasta en tomatenproducten worden geproduceerd door een Italiaanse coöperatieve. Want geef toe, pasta die niet afkomstig is uit Italië, het zou toch wat wringen? Onze energybars die ontwikkelen we samen met een bedrijf om de hoek." Het traject van producent naar consument houden ze voor alle 2bio producten zo kort mogelijk, met werkbare marges voor elke schakel in het proces.

Meer dan 140 producten

Deze manier van werken zorgt niet alleen voor tevreden producenten die een eerlijke prijs krijgen voor hun waren. Klanten van biowinkels houden van 2Bio om het uitgebreide basisassortiment én de betaalbare prijzen. Het assortiment is intussen uitgegroeid tot meer dan 140 producten. Die worden aangeboden aan betaalbare prijzen. Rijst, noten, boter, zaden, gedroogd fruit, pasta, zalm, granen, charcuterie, … te veel om op te noemen.

Jongste telgen in de 2bio-familie

Onze jongste telgen in de 2bio familie zijn de heerlijke afbakbroodjes. Ze zullen je ontbijt of zondagse brunch naar een hoger niveau tillen. En we blijven niet stil staan, want binnenkort ook kaas voorverpakt in sneetjes, handig en lekker, iets om naar uit te kijken!

2bio is exclusief verkrijgbaar in de biowinkels.

Breng een bezoekje aan de vernieuwde website om het volledige gamma aan lekkers te ontdekken, met meer info, receptjes, blogberichten,…

www.2bio.be

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.