BE O Versmarkt opent nu ook in Antwerpen

10.01.2019
2019 01 10 Beo Versmarkt
Foto: BE O

Biologische producten betaalbaar maken voor iedereen: het is de missie van BE O Versmarkt. Na winkels in Gent en Nevele openen zij nu een derde vestiging in Antwerpen. Het is meteen ook de grootste tot nu toe, met een oppervlakte van 900m² en een 300-tal biologische en seizoensgebonden basisproducten. 


Succesvolle groei

In 2015 openden de deuren van BE O Versmarkt Gent. De winkel bood initieel een basisassortiment aan verse seizoensproducten aan. Oprichters Henri Vercruysse en Philippe Woitrin bleven vervolgens hard werken aan het concept en drie jaar later is de Versmarkt bijna onherkenbaar: een uitgebreid kleurenpalet aan groenten en fruit, een ruim aanbod aan biologische kazen, zuurdesembrood, noten, zaden, vlees, vis, sappen enzovoort. 

Na Gent volgde een vestiging in Nevele. Antwerpen is de volgende stad in de rij. Met een oppervlakte 900m² is de Antwerpse Versmarkt meteen ook de grootste tot nu toe, met een oppervlakte van 900m² en een 300-tal biologische en seizoensgebonden basisproducten. 

Henri Vercruysse, bezieler: “Met BE O versmarkt wilde ik aantonen dat het anders kan, dat bio betaalbaar kan zijn voor iedereen, zonder dat de boeren en leveranciers hierdoor benadeeld worden."

Biologisch en betaalbaar 

Het is de missie van BE O om bio betaalbaar te maken voor iedereen. Ze werken met seizoensgebonden producten in nauwe samenwerking met de telers en kwekers die hun producten recht van het veld tot in de BE O frigo’s brengen. Zo kan BE O ook precies vertellen waar elk product vandaan komt. Hoewel BE O een lokaal assortiment verkiest, werkt de keten ook nauw samen met Italiaanse, Griekse, Franse en Spaanse producenten.

Alle boeren waarmee BE O samenwerkt zijn biologisch gecertificeerd. Hoe de controle van elke schakel in de keten (boeren, maar ook de winkel zelf) gebeurt, lees je hier. 

Bekijk hier de reportage op ATV: 


ATV BE O Versmarkt
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.