BEO opent binnenkort tweede versmarkt in Nevele

13.02.2017
Beo Versmarkt
In categorie

In augustus 2015 ging de biomarkt BEO van start in het centrum van Gent. Uiterlijk in april opent een nieuwe BEO in Nevele. "We willen bio-producten betaalbaar maken voor iedereen," zegt Henri Vercruysse, één van de oprichters van het concept.


In versmarkt BEO ('Be Organic') in Gent worden vooral groenten en fruit verkocht. "Maar daarnaast bieden we ook andere bioproducten zoals kaas, fruit, brood, vlees, zaden, noten en nog veel meer. Onze groenten en fruit halen we rechtstreeks bij de telers, zowel in binnen- en buitenland. Zo importeren we ons citrus zelf uit Sicilië. Op die manier houden we de prijs normaal voor onze klanten," legt Henri Vercruysse uit.

Naast de markt is ook een versbar in het pand. "Hierin worden al de producten verwerkt die we vers niet meer kunnen verkopen. We maken soepen, salades en smoothies en mensen kunnen ook langskomen voor een heerlijk bak koffie. Alles bio natuurlijk!"

Nieuw in Nevele

In Nevele, iets buiten Gent, ligt momenteel het depot van de Gentse versmarkt. Dit depot wordt binnenkort geopend voor de consument die buiten de stad woont. "Dit is de perfecte plaats om een tweede vestiging te openen. We hopen uiterlijk eind maart-april van start te kunnen gaan. In Gent loopt het al super en we verwachten ook dat het daar een succes wordt. Er is sowieso vraag, we leveren op zaterdag al veel pakketten in de buurt," aldus Vercruysse.

"Het is echter niet de bedoeling om een keten uit te bouwen, wel om mooie producten tegen een betaalbare prijs aan te bieden. Als je gaat uitbreiden worden de kosten hoger en moeten uiteindelijk de prijzen omhoog. Dat gaat niet gebeuren bij BEO. We houden het voorlopig dus bij twee vestigingen. We willen wel sterk inzetten op lokaal geteelde producten en die via de korte keten naar de consument brengen. Vanaf het moment dat iets lokaal beschikbaar is, ga ik ook lokaal."

"We willen bio-producten betaalbaar maken voor iedereen" - Henri Vercruysse

Betaalbare bio

Het doel is om bio betaalbaar te maken - goedkoper dan in de supermarkt. "In veel gevallen zijn wij goedkoper dan de bioproducten die bij de retail worden aangeboden. Soms kunnen we het zelfs tegen lagere prijzen aanbieden dan gangbare groenten en fruit."

Henri geeft aan dat hij niet op dit idee kwam omdat de biosector zo hard groeit. "Ik had niet zoiets van 'hier moet ik op springen', maar ik wilde een verandering aanbrengen. Ik zag de behoefte aan iets anders en wilde, samen met mede-oprichter Philippe, iets veranderen. Mensen moeten bewuster met voedsel omgaan en daar willen wij aan meehelpen. We doen dit uit overtuiging en dat is bij veel biologische ondernemers de rode draad."

BEO - Heilige Geeststraat, 9000 Gent - www.beo-markt.be

Bron: Biojournaal.nl

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.