​Bio-zelfpluk: puur op je bord

02.08.2017
Zelfpluk2 © Tim Vandewiele
Zelfpluk bij 't Goed ter Heule in Lauwe-Menen

Vind je het belangrijk om je fruit en groenten zo puur mogelijk te eten? En wil je precies weten waar je voedsel vandaan komt? Dan moet je beslist eens naar een zelfplukboerderij of zelfpluktuin gaan. Steek de handen uit de mouwen en oogst je eigen eten!


Bij een zelfplukboerderij kun je vrijblijvend aankloppen, je gaat er geen engagement aan zoals bij een CSA- of zelfoogstboerderij. Na iedere plukbeurt betaal je wat je mee naar huis neemt. Om je te helpen met het plukken of oogsten, zorgen de boerderijen of tuinen vaak voor bordjes met info en aanwijzingen.

Hieronder vind je een aantal biologische zelfplukadressen, opgelijst per provincie. Check zeker de websites om de pluktijdstippen te weten te komen!

Antwerpen

  • Bogaertsheide (bio, blauwe bessen): Bogaertsheide 9A, 2560 Kessel, www.bogaertsheide.be
  • Plukhof (bio, kleinfruit, groenten), Heerweg tussen 50 en 52, 2222 Wiekevorst, www.plukhof.be

Limburg

Vlaams-Brabant

Zelfpluk

Oost-Vlaanderen

  • Aveschoothoeve (bio, bramen, blauwe bessen, pruimen en groenten): Aveschoot 67, 9971 Lembeke, www.aveschootshoeve.be

West-Vlaanderen

  • PurFruit (bio, klein fruit) Neerhoek 7, 8720 Oeselgem, www.purfruit.be
  • ’t Goed ter Heule (bio, groenten en kruiden): Dronckaertstraat 665, 8930 Lauwe-Menen, www.tgoedterheule.be
  • Zelfpluktuin Baliekouter/O’Bio (bio, blauwe bessen, bramen, frambozen): Driekoningenstraat 36a, 8710 Sint-Baafs-Vijve, www.o-bio.be
  • Zelfpluktuin Bezegaard/O’Bio (bio, kleinfruit): Volderstraat 51, 8720 Wakken, www.o-bio.be

Met dank aan de Veldverkenners.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.