Bioboerin wint prijs voor vrouwelijk talent op Vlaams platteland

18.04.2016
Vrouwelijktalentophetplatteland Kvlv © Foto: KVLV
In categorie

Op de Ladies Fair in Gent zette 'Ons' zaterdag drie vrouwelijke talenten uit het platteland in de kijker. Een van de drie prijswinnaars is Leen Verwimpt van bioboerderij de Kollebloem. Ze kregen elk een cheque van 2.000 euro.


Leen Verwimp is de drijvende kracht achter De Kollebloem, een biologisch tuinbouwbedrijf in Sint-Lievens-Esse dat via de korte keten afzet. Op de boerderij vinden maatschappelijke projecten een plek, zoals begeleiding van mensen met een verslavingsproblematiek.


Rs10300 Cn Kobe Van Looveren Bio Award2012 5575 Lpr © KVL/ Creative Nature op bioboerderij De Kollebloem

De prijs voor vrouwelijk talent op het platteland werd voor de derde keer uitgereikt door Ons, Cera en Vlaanderen. "Toen ik de lijst van 30 genomineerden bekeek, viel het me meteen op hoe vindingrijk en innoverend de initiatieven zijn", aldus minister Schauvliege. "Maar steeds is er één terugkerend element: de zorg voor de omgeving. Gebruikmakend van de vele mogelijkheden die het platteland biedt, zetten elk van de 30 genomineerde vrouwen hun interesses in om anderen te helpen bijdragen tot een versterking van het sociaal weefsel. En dat is waar we als samenleving echt nood aan hebben."

Rs10344 Cn Kobe Van Looveren Bio Award2012 5629 Lpr © KVL/ Creative Nature op bioboerderij De Kollebloem
Rs9693 Cn Kobe Van Looveren Bio Award2012 4835 Scr © KVL/ Creative Nature op bioboerderij De Kollebloem

De andere laureaten waren Els Schellekens van beleefboerderij 'Het Eigen Zijn' in Viersel en Monique De Dobbeleer van sociaal tewerkstellingsbedrijf De Vlaspit in Scherpenheuvel.

Bron: Vilt.be

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.