Biovlees in de kijker op de beurs van Libramont

29.07.2019
201907 Vrt Biovlees Libramont
Beeld: Vrt nieuws

De biosector krijgt aandacht op de beurs van Libramont. In Wallonië zetten steeds meer veehouders de stap naar biologische veeteelt. Zo spelen ze in op de trend dat de Belgen minder vlees eten en zich steeds meer heroriënteren naar lokaal vlees van betere kwaliteit. 


De beurs van Libramont is al jaren een trekpleister voor wie graag een stuk vlees eten. Het publiek op de beurs is niet representatief voor de gemiddelde Belg, want de trend is dat Belgen tot een kwart minder vlees eten. 

De landbouwsector speelt hierop in door zich te heroriënteren naar lokaal vlees van bij ons. In Wallonië heeft één landbouwer op zeven de stap gezet van traditionele naar biologische landbouw. 

Bioboer Gérard Rixhon: “Ik werd niet meer correct vergoed in de traditionele landbouw. En het is juist dat de prijzen in de biolandbouw beter zijn. Daarom heb ik snel beslist om ermee in te stappen, en daarna kreeg ik helemaal de smaak te pakken om me te verdiepen in de principes van de biologische landbouw."

Video: "1 boer op 7 is bio"

Vleesindustrie op zoek naar antwoorden op dalende vleescomsumptie


Lees ook …

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.