Ethische bank NewB heeft de 30 miljoen binnen

28.11.2019
New B 30 Miljoen
Foto: New B.

De coöperatieve bank NewB is er zo goed als zeker in geslaagd om 30 miljoen euro te verzamelen. Maar de kapitaalronde wordt toch verlengd, tot ten laatste 4 december, met de bedoeling aan 35 miljoen euro te raken


30 miljoen opgehaald

Op de rekening van NewB was gisteravond 27.012.820 euro gestort, maar de bank heeft voldoende toezeggingen om met zekerheid te kunnen zeggen dat er nog voor 3 miljoen overschrijvingen onderweg is. Daarmee lijkt de eerste horde voor de oprichting van de nieuwe bank – voldoende startkapitaal verzamelen – genomen. Tegen februari-maart 2020 zou duidelijk moeten zijn of NewB een banklicentie krijgt van de ECB.

Nieuwe investeringen

Elke nieuwe investering is welkom tot het einde van de campagne. Neem deel aan de kapitaalcampagne van de coöperatie.

Bron: NewB. 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.