​Franse biosector boomt: 19 nieuwe biobedrijven per dag

26.09.2017
Magasinbio
Het 'Magasin Bio' in Cavaillon
In categorie

De Franse biosector groeit enorm hard. In de eerste helft van dit jaar schakelden gemiddeld 19 bedrijven per dag om naar de biologische teelt. In het totaal gaat het om 2.965 Franse landbouwers.


Ook 934 voedingsbedrijven en 441 distributiebedrijven startten dit jaar met de productie en/of distributie van biologische levensmiddelen. Daardoor werd in de eerste jaarhelft van 2017 maar liefst 500 milljoen euro méér verkocht dan in de eerste jaarhelft van 2016.

Vooral biologische groenten en fruit doen het goed: in het eerste semester van dit jaar groeide de verkoop met 18%. Als het in de tweede jaarhelft even goed loopt, wordt een totale omzet van de Franse biosector verwacht van meer dan 8 miljard euro.

Het biologische landbouwareaal in Frankrijk bedraagt nu 1,77 miljoen hectare, ofwel 6,5% van het totale landbouwareaal. In totaal zijn er 35.231 biologische landbouwers actief.

Bio Frankrijk

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.