Gault&Millau: Groentechef van het Jaar is overtuigd van bio

13.11.2018
Gault Millau Groentechef Jaar Kiest Bio © photonews - Nicolas Decloedt (midden) bekroond tot Groentechef van het Jaar
photonews - Nicolas Decloedt (midden) bekroond tot Groentechef van het Jaar
In categorie

Gault&Millau heeft haar gastronomische gids 2019 voorgesteld. Chef-kok Nicolas Decloedt mag zich een jaar lang Groentechef van het Jaar noemen. Nicolas houdt van biologische landbouw en uitgesproken groentesmaken. 


Groenteschotels en cocktails

De Groentechef van het Jaar gaat naar Nicolas Decloedt van Humus x Hortense. Het humusrestaurant is een samensmelting van het voormalige huiskamerrestaurant Humus Botanical Gastronomy van Decloedt en de cocktailbar Hortense van Matthieu Chaummont en serveert groenteschotels en cocktails op gastronomisch niveau.

Chef Nicolas kookt met liefde voor de natuur en met Belgische, lokale producten. Nicolas: Ons succes? We werken uitsluitend met seizoensproducten. Alles is biologisch en lokaal, van topleveranciers die we vertrouwen. Niet enkel wat op het bord ligt is biologisch, ook de wijnen zijn van biologische boeren. Zelfs het design en interieur is zo natuurlijk mogelijk. Deze prijs is een enorme eer.” 

Zonder vlees

Gault Millau motiveert de keuze voor Decloedt als Groentechef van het Jaar als volgt: "Chef Nicolas heet je welkom met een heerlijke cocktail op basis van geitenmelk, rum en laurier. Dan gaat hij verder met onder meer een humus van witte biet en crackers van Belgisch boekweitmeel. Door de beheersing van zijn technieken mis je op geen enkel moment dat er geen vlees wordt geserveerd. Door zijn talent en passie verdient Nicolas de titel van ‘Groentechef van het jaar 2019’."

Decloedt deed ervaring op in toprestaurants als Bon-Bon en In de Wulf. Humus x Hortense kreeg een score van 14,5 op 20.

Bron: Färm en Het Laatste Nieuws

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.