​Grondwitloof met Biogarantielabel: de garantie van een volle smaak

12.10.2016
Bio Witloof © Frank Toussaint

Het grondwitloofseizoen is eind september officieel begonnen. Grondwitloof is een echte seizoensgroente, het is van september tot mei verkrijgbaar. Zoek je biologisch grondwitloof, kijk dan uit naar het Biogarantielabel op de verpakking.


Witloof wordt op drie manieren gekweekt: in volle grond, in substraat (kunstmatige ondergrond voor gewassen) of in hydrocultuur. Veel mensen vinden witloof uit volle grond nog steeds het lekkerste smaken, en dat is ook wel logisch omdat de bodem een product altijd extra smaak geeft.

Volle grond

Wil je zeker zijn dat je biowitloof uit volle grond komt, kijk dan uit naar het label Biogarantie®: het garandeert dat het witloof volledig in volle grond geteeld werd of in substraat van eigen bedrijf. Biowitloof met alleen het EU-label kan ook in substraat of via hydrocultuur geteeld zijn, en biedt je dus geen garantie op grondwitloof.

Het Belgische label Biogarantie® garandeert dezelfde wettelijke basis als het EU-biolabel maar heeft extra aandacht voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Voor grondwitloof stipuleert het merk Biogarantie® dus specifiek dat het witloof in volle grond of in substraat van eigen bedrijf geforceerd (verplant) is. Biowitloof dat op water geforceerd is, krijgt dus sowieso geen Biogarantie-label.

Het lekkere witloof met Biogarantielabel, uit volle grond dus, vind je in heel wat biowinkels.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.