​Landwijzer pakt uit met promocampagne n.a.v. 20-jarig bestaan

16.05.2017
Schermafbeelding 2017 05 16 Om 11 31 52

Het Landwijzer-leertraject voor biologische landbouw bestaat 20 jaar. En dat willen ze vieren! Omdat het opleidingscentrum mensen wil blijven inspireren om zich te engageren voor biolandbouw, lanceren ze een toffe promotiecampagne met sprekende getuigenissen van enthousiaste cursisten.


In deze campagne brengt Landwijzer zes (oud-)cursisten in beeld: Jarno, Fien, Geert, Mieke, Koen en Ine. Samen tonen die een mooi en divers palet van vernieuwende waarden in de landbouw die Landwijzer met zijn leertraject wil ondersteunen. Op elk beeld vind je een inspirerend citaat, en op de Landwijzer-website lees je meer over wat deze jonge mensen inspireert.

Tussen 1997 en 2015 studeerden 189 mensen af in het leertraject biolandbouw. Maar liefst 65 % van hen is nu nog altijd actief in de biologische landbouw. Op deze kaart kan je zien hoe Landwijzer in die 20 jaar zijn stempel heeft gedrukt op het aanbod van biologische landbouwers in Vlaanderen. Mooie resultaten!

* * *

Bron: Landwijzer, Inspirerende toekomstboeren

Een paar voorbeelden van de nieuwe campagnebeelden:

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.