Lousbergmarkt: nieuwe overdekte (bio)markt in Gent

29.08.2016
Lousberg
In categorie

Weer een mooi nieuw initiatief in Gent: vanaf vandaag komt er een overdekte markt bij, de Lousbergmarkt. Deze markt is een unieke samenwerking tussen 4 lokale bedrijfjes die gaan voor kwaliteit en vakmanschap. Dat alles speelt zich af in het unieke decor van de vroegere kaasmakerij van Het Hinkelspel.


Bij de vier lokale bedrijfjes zitten ook twee biobedrijven: biokaasmaker Het Hinkelspel en De Vroente, een samenwerking tussen drie boerderijen die biodynamische groenten en fruit telen, zijnde De Zonnekouter, Ourobouros en De Kollebloem. Ook cateraar Dochters van De Jaegher, die een kantine uitbaat op de markt, gebruikt bio-ingrediënten.

De Lousberg is open van maandag t/m zaterdag, van 8.30u tot 18u. F. Lousbergskaai 33, Gent.

http://www.lousbergmarkt.be

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.