BioForum ondertekent open brief tegen privatisering van publieke gronden

30.10.2019
20191030 Open Brief Zaak Huts
Foto: Tim Vandewiele, 't Ambrozijn
In categorie

Gent verkoopt onverminderd landbouwgrond, zonder ook maar enige vorm van publiek overleg. Nochtans zijn die publieke gronden erg waardevol in de transitie naar een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving.Onderteken jij net als BioForum Vlaanderen deze open brief? 


De open brief die ondersteund wordt door meer dan dertig organisaties en tientallen academici, boeren en burgers werd gisteren naar verschillende leden van het stadsbestuur verzonden. De ondertekenaars vragen: het publiekelijk in kaart brengen van alle (landbouw)gronden van de stad Gent. Een volledig moratorium op de verkoop van publieke gronden voor zolang niet, dossier per dossier, gemotiveerd wordt hoe die verkoop het collectief belang dient en zal blijven dienen in de toekomst. Een duidelijk politiek debat met Gentse burgers, boeren en organisaties over hoe publieke grondposities al dan niet het collectief belang dienen op lange termijn en bijdragen aan voedselsoevereiniteit. Meer info op apache.

Onderteken jij mee?

Wij geloven dat er nood is aan een maatschappelijk debat over de toekomst van de gronden in publiek eigendom. Jij ook? Onderteken dan zelf de open brief via deze link

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.