Opleiding tot bioboer wordt beter combineerbaar met job

08.07.2016
28065221845 D0C53134Ea Z © Landwijzer
In categorie

Steeds meer mensen willen zich omscholen tot biologisch boer. Opleidingscentrum Landwijzer wil het leertraject nog beter afstemmen op de noden van volwassenen die naast hun vaste job deze opleiding volgen. De opleiding wordt vanaf september 2016 modulair en duurt een half jaar langer.


Vanaf september 2016 verandert de structuur en opbouw omdat veel cursisten en kandidaat-cursisten dit aangeven. Zij volgen de opleiding tot bioboer, met intensieve stageperiodes, namelijk naast een andere job.

Bovendien biedt deze formule meer mogelijkheid om afgestudeerden te begeleiden bij de opstart van hun bedrijf. Tot slot komt deze wijziging in het leertraject tegemoet aan de grote variatie in afstudeerrichtingen.

Meer info over deze opleiding vind je op www.landwijzer.be.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.