Stem op je favoriete bio veggieproduct en win een heerlijk biopakket

14.02.2017
Fb Verkiezing Ok

We vroegen biologische producenten om hun favoriete veggieproduct uit hun eigen gamma aan te melden. Wat is jouw favoriete product uit deze selectie? Stem tot en met donderdag 23 februari en maak kans op een heerlijke prijs.


**Deze verkiezing is afgelopen.**

Laat je verrassen

In de (bio-)winkel vind je een heel breed aanbod aan vegetarische of veganistische bioproducten die vlees, vis of zuivel kunnen vervangen. Laat je verrassen door allerlei soorten veggieburgers, producten met tofoe, tempé en seitan of broodbeleg in klassieke én vernieuwende smaken. Proef ook van het rijke assortiment aan granen- en notendranken of plantaardige yoghurtvervangers.

Welke van de 12 vlees- of zuivelvervangers is jouw favoriete product?

Stem tot en met donderdag 23 februari en maak kans op een heerlijk Verrassend Veggiepakket met 6 bijzondere producten.

De 5 deelnemers die het juiste antwoord van de schiftingsvraag het best benaderen, mogen in maart hun prijs ophalen bij een deelnemende biowinkel in hun buurt. De winnende producten worden op vrijdag 24 februari bekendgemaakt.

Biocampagne

Deze verkiezing loopt in het kader van de biocampagne Verrassend Veggie die van 18 tot 26 februari het biologische vegetarische en veganistische aanbod over heel Vlaanderen onder de aandacht brengt.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.