Ga voor Verrassend Veggie met bio

06.01.2017
Ga Voor Verrassend Veggie Ok
In categorie

Eet jij ook wel eens veggie of vegan? Dan kijk je vast uit naar onze volgende campagne rond Verrassend Veggie. In februari richten we immers alle schijnwerpers op biologische vlees- en zuivelvervangers. Ontdek het nu alvast met het supervoordelige Verrassend Veggiepakket.


Veggie: weet wat je eet!

Na onze focus op zuivel en groenten in 2016, maken we je van 18 t.e.m. 25 februari warm om het rijke aanbod aan biologische veggie- en vegan producten te ontdekken. Want vooral de biowinkels bieden je een ware schatkamer aan vegetarische en veganistische producten. Broodbeleg, smeersels, burgers, falafel, granenmelk, plantaardige yoghurtvervangers... Je vindt tientallen producten die je helpen variatie te brengen in je ontbijt, je broodmaaltijd of je warme maaltijd.

Bovenal vertellen we jou in februari hoe deze producten tot stand komen en waarin ze verschillen van de gangbare varianten. We verzamelden antwoorden op de vele vragen die bij ons binnenkwamen en gingen in gesprek met producenten. Je mag je dus verwachten aan interessante productfiches en boeiende ondernemersportretten.

Ook organiseren we een verkiezing rond je favoriete vegetarische of veganistische product.

En we geven jou de kans om supervoordelig 6 biologische producten te proeven. Even verrassend voor wie zelden veggie eet, als inspirerend voor wie al een veggiefan is. Om de ondernemers de kans te geven hun productie af te stemmen op de extra vraag, is dit pakket enkel te verkrijgen op bestelling.

Verrassend Veggiepakket

In het Verrassend Veggiepakket vind je 6 verschillende producten, zowel biologische vleesvervangers (voor bij de warme maaltijd of voor op je brood) als zuivelvervangers. Het pakket biedt zo een mooi voorproefje van het bijzonder rijke en gevarieerde aanbod in meer dan 600 Vlaamse biowinkels.

Bestel het Verrassend Veggiepakket en ontdek 6 vegetarische bioproducten (waarvan 5 ook vegan) tegen de supervoordelige prijs van 10,95 euro (winkelwaarde: 20,59 euro).

*** Klik hier voor alle info en het bestelformulier ***

  • Je dient het pakket bij bestelling meteen online te betalen - dit kan met een gewone betaalkaart.
  • Je haalt het pakket zelf op in een biowinkel in je buurt.

Dagen zonder vlees

Ben je van plan om vanaf 1 maart mee te doen met de 40 dagen zonder vlees of wil je dan zelfs 40 dagen plantaardig eten? Dan neem je met dit pakket een superstart! Doe nieuwe inspiratie op en zet heerlijke gerechten op tafel.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.