The Food Hub: nieuwe biowinkel in Leuven

04.10.2016
Food Hub
In categorie

The Food Hub Leuven opent feestelijk op woensdag 5 oktober met een bruisende boerenmarkt (16u-19u). Meer dan 20 boerenpartners verleiden je met hun heerlijke producten. De winkel biedt je 500 m² aan lekkere bioproducten die rechtstreeks van de boer komen, zoals lokale groenten en fruit, zuurdesem en glutenvrij brood, rauwe melkkazen, natuurlijke wijnen en charcuterie uit Spanje en Italië.


The Food Hub is een vernieuwende bio-voedingswinkel. Het concept is eenvoudig: het aanbieden van een uitgebreide selectie van bio-producten van hoge kwaliteit, waarvan het merendeel rechtstreeks van kleine en middelgrote producenten komt uit België en de rest van Europa.

Maar het gaat veel verder dan dat. The Food Hub wil helpen bij het creëren van een integrale, veerkrachtige, transparante en sociaal, ecologisch en economisch duurzame voedselketen in België. Deze voedingseconomie werkt samen met de Vlaamse en de Europese boeren die aan regeneratieve landbouw (i.e. meer dan enkel biologisch) doen en de ondernemers (distributeurs, de groothandel, verwerkende sector, koks, enz.) die zich voor socio-economische en milieudoelen inzetten. Ook de consumenten die pleiten voor gezonde voeding, milieubehoud en een dynamische samenleving zijn daarbij betrokken.

The Food Hub had al een winkel in Boutersem, en nu volgt dus een tweede winkel in Leuven, vlak achter het station van Leuven.

Adres: Locomotievenstraat 1, Kessel-Lo (Benedenplein, achterzijde station)

Open: woe, don, vrij 11u-19u en zat 9u-18u

Meer info: http://www.thefoodhub.be/leuven/

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.