Dit waren de vijf meest gelezen artikels van 2018
10.12.2018
Deze vijf artikels uit de nieuwsrubriek werden het afgelopen jaar het meest gelezen. Ze geven een bloemlezing van wat jullie omtrent biologisch eten en drinken bezig hield in 2018.
- 7000 biokippen zochten een nieuwe thuis
Normaal gaan legkippen die niet meer op topproductie leggen naar het slachthuis, maar dit keer niet. Bio-kippenboer Jan Cools uit Loenhout bood in januari al z'n leghennen, zo'n 7000 biokippen, ter adoptie aan. Jullie reageerden massaal via sociale media, en alle kippen kregen hun verdiende rust in een nieuwe thuis. Lees het artikel. - Dieter Coppens vindt bio enorm toekomstgericht
Met stip het populairste portret van het jaar: de bekende televisiemaker Dieter Coppens was onze trotse bio-ambassadeur voor de campagne rond granen en brood. In een interview hield hij een vurig pleidooi houdt voor bio. ‘Mensen moeten teruggrijpen naar eerlijke producten. Bio is volgens mij de beste manier om ook in de toekomst eerlijk en puur te eten.’ Lees het portret. - Vegetarische kaas? Wat is dat?
Voor sommigen onder ons is vastentijd het moment om vegetarisch te gaan eten. En zo kwam ons deze lezersvraag tegemoet: “Wat betekent vegetarische kaas en hoe herken ik die?” Wij zochten het uit en ontdekten tevens op welke manier gentech kan worden toegepast voor gangbare vegetarische kazen. Lees het artikel. - Waar vind je vlees van op de bioboerderij?
Vleesbedrijf Veviba kwam in opspraak. Veel mensen vroegen zich af waar ze hun vlees rechtstreeks van de boer konden kopen. Verschillende biologische veetelers kweken hun dieren op met veel oog voor het natuurlijke gedrag en slachten slechts om de één of twee maanden een dier. We publiceerden een lijst met adressen waar je smakelijk vlees recht van de bioboerderij kan kopen. Lees artikel. - Fruitteler Wim teelt gezonde bessen in samenwerking met de omgeving
In juni gaven we het startsein van het seizoen van de biobessen. Jullie smulden duidelijk van dit tweedelig portret van een biologische fruitteler. Wim Vandenberge teelt honderden soorten bessen die allemaal om ter lekkerst zijn en vertelde ons over zijn biologische bessenplantage, de verkoop via korte keten, zijn toekomstplannen ... Lees het portret.
♥