VLAM start campagne 'Bio met een biografie'

01.07.2020
20200701 Hoofdfoto Biografie Vlam
Foto: VLAM - affiche voor verkooppunten. 
In categorie

Op 6 juli lanceert VLAM een nagelnieuwe tv-spot voor bio op de Vlaamse zenders. In de spot vertelt een bioproduct over zijn levensweg - of biografie - en over de zorg waarmee alles gebeurt op een biobedrijf. De spot besluit met de signatuur ‘Kies wat vaker bio met een biografie uit Europa.’


Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceert volgende week een gloednieuwe campagne voor bioproducten. Die wordt voor 30% gefinancierd met bijdragen uit de Vlaamse biosector, de overige 70% komt van Europese subsidies. De campagne loopt drie jaar.

De nieuwe campagne haakt in op de basis die de voorbije jaren is gelegd. VLAM wil meer consumenten vaker voor bio doen kiezen door hen te informeren over de vijf troeven van bio: lekker puur, gezond genieten, goed voor het milieu, vriendelijk voor dieren en 100% toekomst. De focus ligt op bio van eigen bodem. 

20200701 Sfeerfoto Biografie Vlam Pd

Het schoonste verhaal

In de eerste tv-spot volgen we onder meer de weg van een biologisch appeltje dat nog hangt te rijpen in een prachtige boomgaard. Het krijgt de tijd om te groeien, geniet van een heerlijk uitzicht en wordt zacht behandeld en omringd met de beste zorgen. Zo krijgen we kwaliteit en een heerlijke smaak op ons bord. 

Alles werd gefilmd op echte Vlaamse bioboerderijen. Naast het product komen ook de bioboer en de biokopers in beeld. Alles samen illustreren zij de samenvattende zin van de spot ‘de mooiste producten vertellen het schoonste verhaal’.  

De campagne valt te beleven via 3 kanalen: tv, de website allesoverbio.be en de biologische speciaalzaken. De eerste tv-spot verschijnt van 6 juli tot 2 augustus op één en Canvas. Later is hij ook te zien op Vier en enkele kleinere zenders. Benieuwd? Wij tonen de spot hieronder in preview:

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.