​Wereldwijd laten agro-ecologische boeren hun stem horen

09.09.2021
Igrowyourfood Ifoam 2021 Edge
Foto: Ifoam Organics International

De wereldwijde actie #IGrowYourFood  (9 september) viert de vele boeren die op een agro-ecologische manier ons voedsel verbouwen. De koepelorganisatie IFOAM Organics International zorgt ervoor dat zij hun stem laten horen: in deze video zie je de verhalen van bioboeren in Pakistan, Brazilië, India, Senegal, Chili, Italië, Albanië en Kenya. 


Via de filmpjes en sociale media posts onder hashtag #IGrowYourFood nodigt initiatiefnemer IFOAM Organics International de biologische boeren wereldwijd uit om hun stem te laten horen. 

“Vrouwen verbouwen 80% van het voedsel in India. Ik roep consumenten op om de verantwoorde keuze te maken om kleinschalige boerinnen te ondersteunen!” Maak kennis met Bhavya, een biologische pleitbezorger die werkt met inheemse kleine boeren in India. 

"Als we de winkels, groothandels en transport in de biologische keten niet ondersteunen, dan brengen we de kans in het gedrang dat biologische producten beschikbaar zijn voor meer mensen op het Afrikaanse continent." Sylvia Kuria doet haar oproep tot actie voor beleidsmakers.

Bekijk nog meer verhalen van bioboeren wereldwijd:

Bron: IFOAM Organics International

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.