​Zoek je een origineel vakantieadres? Ga op biovakantie!

26.07.2017
Vollemaan2
De gezellige ontbijttafel bij Volle Maan

Heb je vakantieplannen voor eigen land maar nog geen idee waar naartoe? Ga dan eens logeren op een bioboerderij! Je leeft er dicht bij de natuur en komt helemaal tot rust. Maar ook wie graag actief is op vakantie, komt er aan zijn/haar trekken. Maak eens een ezeltocht of help de dieren verzorgen op de boerderij!


Op een bioboerderij kom je volledig tot rust. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in de vrije natuur of fijn in een boomhut spelen. Als er dieren op de boerderij zijn is het natuurlijk leuk om ze mee te verzorgen. Je kunt een kijkje nemen bij de activiteiten van de boer, een rondleiding volgen of wie weet ook een handje mee uitsteken op het veld!

Een paar concrete tips:

Niet geaarzeld dus, zoek een fijn adresje! Dat doe je via onze Biopuntenpagina: kies in het derde vakje de optie Vakantie en je zoektocht kan beginnen!

N.B. Niet alle adressen in onze database zijn 100% bio, maar er zijn heel wat vakantie-adresjes die bio een warm hart toedragen: je krijgt er bv. een biologisch ontbijt, of voor de lunch of het diner worden biologische ingrediënten gebruikt. Vaak zijn die adressen ook ecologisch verbouwd of op andere terreinen 'eco'.

Alvast veel plezier!

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.