Over BioForum

Schermafbeelding 2016 07 08 Om 13 51 36

Wie is BioForum Vlaanderen en waar kiest de organisatie voor?


Bio voor de sector

BioForum Vlaanderen vzw is de beroepsorganisatie van de Vlaamse biologische landbouw- en voedingssector en ondersteunt Vlaamse biobedrijven met raad en daad. Samen met hen stimuleert ze een sterke lokale biologische keten. Zowel nationaal als internationaal werkt BioForum Vlaanderen mee aan wetgeving en beleid. Ook beheert en ontwikkelt de organisatie het privélabel Biogarantie. De Vlaamse overheid ondersteunt BioForum Vlaanderen financieel voor haar ondersteuning aan gecertificeerde biobedrijven.

De organisatie kiest voluit voor biologische en duurzame landbouw en voeding, met een maximale zorg voor mens, dier en planeet. BioForum ondersteunt de kwalitatieve groei van biologische landbouw en voeding in Vlaanderen en stimuleert biobedrijven tot verdere verduurzaming.

Wil je professioneel met biologische landbouw of voeding aan de slag, neem dan zeker een kijkje op de website www.bioforumvlaanderen.be bestemd voor ondernemers.

Applaus voor de groeicijfers van bio, maar we letten vooral op de kwaliteit van die groei

Kurt Sannen, voorzitter van BioForum Vlaanderen

Bio voor de consument

BioForum Vlaanderen vzw brengt bio dichter bij de consument via de informatieve website Bio Mijn Natuur, de nieuwsbrief 'Lekker bio', verschillende publicaties en heldere campagnes. De liefde van bio, helemaal voor jou!

BioForum Vlaanderen vzw heeft de site biomijnnatuur.be met de grootste zorg samengesteld. Wil je informatie van deze site overnemen in welke publicatie of onder welke vorm dan ook, offline of online, neem dan eerst contact op met BioForum via info@bioforumvl.be voor afspraken rond bronvermelding. Niets uit deze site mag overgenomen worden zonder bronvermelding.

Vragen? Contacteer BioForum Vlaanderen

BioForum_logo.png#asset:73545:url

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.