Bessencompote
Deze bessencompote bevat slechts vier ingrediënten en is binnen 5 minuten gemaakt. Voeg toe aan havermout, yoghurt met granola, pannenkoekjes ... voor een heerlijk ontbijt.


Bessen, aardbeien en frambozen
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
De teelt van biologisch bessen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekkere, pure bessen waar iedereen verzot op is.
4 pers.
Ingrediënten
- 500 gram biologische bessen naar keuze (varieer met blauwe of rode bessen)
- 100 gram fijne kristalsuiker of vanillesuiker (dan geen vanillestok nodig)
- rasp van 1/2 sinaasappel
- 1 vanillestokje, opengesneden met het merg eruit geschraapt
Bereiding
- Doe fruit, suiker en sinaasappelrasp in een pan
- Breng aan de kook. Laat zachtjes een paar minuten inkoken tot je een dikke compote hebt.
- Tip: ook lekker met gerookte kalkoen of kip.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.