Biercocktail met kriek

Something completely different - een cocktail met bier en cava! Met het eiwit erbij krijg je een hele frisse, op en top zomerse drank!

Biercocktail Kriek Rum
Biobier
Bier

Biobier zit duidelijk in de lift. Met meer dan 150 Belgische biobieren op de markt in België heb je maar te kiezen uit al dat lekkers. Volgens de biersommelier proef je echt het verschil – niet verwonderlijk dus dat ook biobieren in de prijzen vallen. Het grote verschil zit 'm niet zozeer in het brouwproces maar wel in de eerste plaats in de gebruikte landbouwingrediënten: die zijn minimaal 95% afkomstig uit de biolandbouw, dus ggo-vrij en geteeld zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. Ook op additieven en hulpstoffen tijdens het brouwproces gelden voor biobier strengere normen.


4 pers.

Ingrediënten

  • 1 oude kriek
  • 200 ml cava of schuimwijn
  • 1 eiwit
  • 2 el citroensap
  • 4 el rumsiroop
  • 1 snuifje zout
  • 4 gesuikerde of geconfijte kersen

Bereiding

  • Schenk in 4 cocktailglazen de helft kriek en de helft cava (beiden voldoende koud!).
  • Klop het eiwit tot schuim met het citroensap, een snuifje zout en de rumsiroop.
  • Lepel het eiwitschuim op de cocktailglazen, steek een gesuikerde kers op de glasrand en serveer.

Dit recept is van 'Lekker van bij ons'

Lekkervanbijons

Op www.lekkervanbijons.be vind je een recept voor elk moment en in elk seizoen met producten uit onze eigen regio. Maak de recepten met bio en geniet dubbel!

https://www.lekkervanbijons.be/recepten
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.