Biercocktail met kriek
Something completely different - een cocktail met bier en cava! Met het eiwit erbij krijg je een hele frisse, op en top zomerse drank!


Bier
Biobier zit duidelijk in de lift. Met meer dan 150 Belgische biobieren op de markt in België heb je maar te kiezen uit al dat lekkers. Volgens de biersommelier proef je echt het verschil – niet verwonderlijk dus dat ook biobieren in de prijzen vallen. Het grote verschil zit 'm niet zozeer in het brouwproces maar wel in de eerste plaats in de gebruikte landbouwingrediënten: die zijn minimaal 95% afkomstig uit de biolandbouw, dus ggo-vrij en geteeld zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. Ook op additieven en hulpstoffen tijdens het brouwproces gelden voor biobier strengere normen.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 oude kriek
- 200 ml cava of schuimwijn
- 1 eiwit
- 2 el citroensap
- 4 el rumsiroop
- 1 snuifje zout
- 4 gesuikerde of geconfijte kersen
Bereiding
- Schenk in 4 cocktailglazen de helft kriek en de helft cava (beiden voldoende koud!).
- Klop het eiwit tot schuim met het citroensap, een snuifje zout en de rumsiroop.
- Lepel het eiwitschuim op de cocktailglazen, steek een gesuikerde kers op de glasrand en serveer.
Dit recept is van 'Lekker van bij ons'

Op www.lekkervanbijons.be vind je een recept voor elk moment en in elk seizoen met producten uit onze eigen regio. Maak de recepten met bio en geniet dubbel!
https://www.lekkervanbijons.be/recepten