Biercocktail met kriek
Something completely different - een cocktail met bier en cava! Met het eiwit erbij krijg je een hele frisse, op en top zomerse drank!
![Biercocktail Kriek Rum](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/biercocktail_kriek-rum.jpg)
![Biobier](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_220xAUTO_crop_top-center/Biobier.png)
Bier
De Belgische biobiermarkt doet het erg goed; het publiek weet de grote diversiteit en de lekkere smaak duidelijk te appreciëren. Het grote verschil met gangbaar bier is dat biobier minstens 95% ingrediënten bevat die biologisch gecertificeerd zijn, dus ggo-vrij en geteeld zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. Ook op additieven en hulpstoffen tijdens het brouwproces gelden voor biobier strengere normen.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 oude kriek
- 200 ml cava of schuimwijn
- 1 eiwit
- 2 el citroensap
- 4 el rumsiroop
- 1 snuifje zout
- 4 gesuikerde of geconfijte kersen
Bereiding
- Schenk in 4 cocktailglazen de helft kriek en de helft cava (beiden voldoende koud!).
- Klop het eiwit tot schuim met het citroensap, een snuifje zout en de rumsiroop.
- Lepel het eiwitschuim op de cocktailglazen, steek een gesuikerde kers op de glasrand en serveer.
Dit recept is van 'Lekker van bij ons'
![Lekkervanbijons](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/Lekkervanbijons.png)
Op www.lekkervanbijons.be vind je een recept voor elk moment en in elk seizoen met producten uit onze eigen regio. Maak de recepten met bio en geniet dubbel!
https://www.lekkervanbijons.be/recepten