Biercocktail met kriek
Something completely different - een cocktail met bier en cava! Met het eiwit erbij krijg je een hele frisse, op en top zomerse drank!
Bier
De Belgische biobiermarkt doet het erg goed; het publiek weet de grote diversiteit en de lekkere smaak duidelijk te appreciëren. Het grote verschil met gangbaar bier is dat biobier minstens 95% ingrediënten bevat die biologisch gecertificeerd zijn, dus ggo-vrij en geteeld zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. Ook op additieven en hulpstoffen tijdens het brouwproces gelden voor biobier strengere normen.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 oude kriek
- 200 ml cava of schuimwijn
- 1 eiwit
- 2 el citroensap
- 4 el rumsiroop
- 1 snuifje zout
- 4 gesuikerde of geconfijte kersen
Bereiding
- Schenk in 4 cocktailglazen de helft kriek en de helft cava (beiden voldoende koud!).
- Klop het eiwit tot schuim met het citroensap, een snuifje zout en de rumsiroop.
- Lepel het eiwitschuim op de cocktailglazen, steek een gesuikerde kers op de glasrand en serveer.
Dit recept is van 'Lekker van bij ons'
Op www.lekkervanbijons.be vind je een recept voor elk moment en in elk seizoen met producten uit onze eigen regio. Maak de recepten met bio en geniet dubbel!
https://www.lekkervanbijons.be/recepten