Blauwe bessenclafoutis

Dit blauwe bessengebak is het perfecte zomerse tussendoortje voor zoetekauwen die niet van ingewikkelde baksels met crèmes en laagjes houden. Smakelijk!

20180614 Blauwebessenclafoutis
Productinfo Bessen
Bessen, aardbeien en frambozen

Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap! 

De teelt van biologisch bessen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekkere, pure bessen waar iedereen verzot op is.


4 pers.

Ingrediënten

 • 650 à 700 gram blauwe bessen
 • 2 dl volle melk
 • 200 gram mascarpone
 • 4 eieren
 • 120 gram suiker (of een alternatief als agavestroop)
 • 120 gram tarwebloem
 • Wat boter om taartvorm mee in te vetten

Bereiding

 • Laat 2 liter volle melk opkoken met daarin 200 gram mascarpone. Voeg vanille toe (vanillestokjes of vanillesuiker).
 • Klop 4 eieren op met 120 gram suiker gedurende 2 minuten.
 • Meng dit het opgeklopte mengsel met het melk-mascarpone-mengsel. Voeg er nu 120 gram tarwebloem aan toe, en meng opnieuw goed.
 • Neem een ruime taartvorm en vet deze in met boter. Verdeel de blauwe bessen over de bodem van de taartvorm.
 • Giet het mengsel over de blauwe bessen.
 • Laat 30 à 45 minuten bakken in een oven van 195°C. Tip: plaats 2 potjes met water in de oven.
 • Na afkoelen kan je al dan niet afstrooien met poedersuiker, maar dat is geen must.

Dit recept is van 'O' Bio'

Obio Logi

Bij biologisch fruitteler O'Bio kan je het hele jaar door terecht voor verse bessen, confituren, geleien, marmelades, coulis, vruchtensappen, oersappen, vruchtenroomijs, vruchtensorbet, ...

http://o-bio.be/
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.