Blauwe bessenclafoutis
Dit blauwe bessengebak is het perfecte zomerse tussendoortje voor zoetekauwen die niet van ingewikkelde baksels met crèmes en laagjes houden. Smakelijk!
![20180614 Blauwebessenclafoutis](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/20180614_Blauwebessenclafoutis.jpg)
![Productinfo Bessen](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_220xAUTO_crop_top-center/Productinfo_bessen.png)
Kleinfruit
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
4 pers.
Ingrediënten
- 650 à 700 gram blauwe bessen
- 2 dl volle melk
- 200 gram mascarpone
- 4 eieren
- 120 gram suiker (of een alternatief als agavestroop)
- 120 gram tarwebloem
- Wat boter om taartvorm mee in te vetten
Bereiding
- Laat 2 liter volle melk opkoken met daarin 200 gram mascarpone. Voeg vanille toe (vanillestokjes of vanillesuiker).
- Klop 4 eieren op met 120 gram suiker gedurende 2 minuten.
- Meng dit het opgeklopte mengsel met het melk-mascarpone-mengsel. Voeg er nu 120 gram tarwebloem aan toe, en meng opnieuw goed.
- Neem een ruime taartvorm en vet deze in met boter. Verdeel de blauwe bessen over de bodem van de taartvorm.
- Giet het mengsel over de blauwe bessen.
- Laat 30 à 45 minuten bakken in een oven van 195°C. Tip: plaats 2 potjes met water in de oven.
- Na afkoelen kan je al dan niet afstrooien met poedersuiker, maar dat is geen must.
Dit recept is van 'O' Bio'
![Obio Logi](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/obio-logi.png)
Bij biologisch fruitteler O'Bio kan je het hele jaar door terecht voor verse bessen, confituren, geleien, marmelades, coulis, vruchtensappen, oersappen, vruchtenroomijs, vruchtensorbet, ...
http://o-bio.be/