Blauwe bessenclafoutis
Dit blauwe bessengebak is het perfecte zomerse tussendoortje voor zoetekauwen die niet van ingewikkelde baksels met crèmes en laagjes houden. Smakelijk!


Bessen, aardbeien en frambozen
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
De teelt van biologisch bessen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekkere, pure bessen waar iedereen verzot op is.
4 pers.
Ingrediënten
- 650 à 700 gram blauwe bessen
- 2 dl volle melk
- 200 gram mascarpone
- 4 eieren
- 120 gram suiker (of een alternatief als agavestroop)
- 120 gram tarwebloem
- Wat boter om taartvorm mee in te vetten
Bereiding
- Laat 2 liter volle melk opkoken met daarin 200 gram mascarpone. Voeg vanille toe (vanillestokjes of vanillesuiker).
- Klop 4 eieren op met 120 gram suiker gedurende 2 minuten.
- Meng dit het opgeklopte mengsel met het melk-mascarpone-mengsel. Voeg er nu 120 gram tarwebloem aan toe, en meng opnieuw goed.
- Neem een ruime taartvorm en vet deze in met boter. Verdeel de blauwe bessen over de bodem van de taartvorm.
- Giet het mengsel over de blauwe bessen.
- Laat 30 à 45 minuten bakken in een oven van 195°C. Tip: plaats 2 potjes met water in de oven.
- Na afkoelen kan je al dan niet afstrooien met poedersuiker, maar dat is geen must.
Dit recept is van 'O' Bio'

Bij biologisch fruitteler O'Bio kan je het hele jaar door terecht voor verse bessen, confituren, geleien, marmelades, coulis, vruchtensappen, oersappen, vruchtenroomijs, vruchtensorbet, ...
http://o-bio.be/