Boekweitpasta met boerenkool en salie

Salie brengt wintergroenten als raapjes, knolselder of kool verrukkelijk op smaak

201901 Boekweitpasta Met Boerenkool Salie
Foto: Frank Croes
Pasta Liggend
Pasta

Wie pasta zegt, bedoelt meestal witte pasta van tarwe. Dat is immers de meest voorkomende pastasoort. Je vindt ‘tarwepasta’ in allerlei vormen in elke voedingswinkel. In bio vind je ook pasta van andere granen zoals spelt en boekweit. En behoorlijk wat volkoren pasta.
Biologische pasta wordt meestal gemaakt op basis van een graan en eventueel eieren. Zowel het graan als de eieren zijn in bio gegarandeerd biologisch. En voor pastavullingen of pastasauzen, (oh heerlijke lasagnes en ravioli’s), gelden in bio strengere regels: er zijn amper additieven toegelaten. Om die Italiaanse toer even af te maken: ook voor pizza’s heeft de biosector een origineel aanbod.
Tot slot vind je in bio een ongelooflijk assortiment granen en pseudogranen die je als rijst of couscous kan bereiden. Ook als het snel moet gaan. Biologische granen bij je maaltijd? Wat een variatie!


pers.

Ingrediënten

 • 500 g boekweitpasta
 • 1/2 boerenkool of savooikool
 • 2 dl room
 • 300 g bospaddestoelen
 • 1 el boter
 • 6 blaadjes salie gesnipperd, of gedroogd
 • peper, zout
 • foelie of als je dat niet in huis hebt nootmuskaat

Bereiding

 • Snijd de nerven uit de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes. Kook de kool beetgaar in licht gezouten water en laat goed uitlekken.
 • Breng de room aan de kook met de foelie en laat tot de helft inkoken.
 • Haal de foelie er uit en schep de kool eronder, breng op smaak met peper en zout.
 • Borstel de bospaddestoelen goed schoon (niet wassen!) en bak ze kort goudbruin in de boter op een heet vuur en laat de salie even meebakken.
 • Kook ondertussen de pasta beetgaar, giet af en schep er de boerenkool en bospaddestoelen onder.
 • Werk af met een beetje vers gesnipperde salie.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.