Boekweitpasta met boerenkool en salie
Salie brengt wintergroenten als raapjes, knolselder of kool verrukkelijk op smaak


Pasta
Wie pasta zegt, bedoelt meestal witte pasta van tarwe. Dat is immers de meest voorkomende pastasoort. Je vindt ‘tarwepasta’ in allerlei vormen in elke voedingswinkel. In bio vind je ook pasta van andere granen zoals spelt en boekweit. En behoorlijk wat volkoren pasta.
Biologische pasta wordt meestal gemaakt op basis van een graan en eventueel eieren. Zowel het graan als de eieren zijn in bio gegarandeerd biologisch. En voor pastavullingen of pastasauzen, (oh heerlijke lasagnes en ravioli’s), gelden in bio strengere regels: er zijn amper additieven toegelaten. Om die Italiaanse toer even af te maken: ook voor pizza’s heeft de biosector een origineel aanbod.
Tot slot vind je in bio een ongelooflijk assortiment granen en pseudogranen die je als rijst of couscous kan bereiden. Ook als het snel moet gaan. Biologische granen bij je maaltijd? Wat een variatie!
pers.
Ingrediënten
- 500 g boekweitpasta
- 1/2 boerenkool of savooikool
- 2 dl room
- 300 g bospaddestoelen
- 1 el boter
- 6 blaadjes salie gesnipperd, of gedroogd
- peper, zout
- foelie of als je dat niet in huis hebt nootmuskaat
Bereiding
- Snijd de nerven uit de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes. Kook de kool beetgaar in licht gezouten water en laat goed uitlekken.
- Breng de room aan de kook met de foelie en laat tot de helft inkoken.
- Haal de foelie er uit en schep de kool eronder, breng op smaak met peper en zout.
- Borstel de bospaddestoelen goed schoon (niet wassen!) en bak ze kort goudbruin in de boter op een heet vuur en laat de salie even meebakken.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar, giet af en schep er de boerenkool en bospaddestoelen onder.
- Werk af met een beetje vers gesnipperde salie.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes