Boterham met groene hummus

Er zit niet toevallig 'hmmm' in hummus. Deze spread van kikkererwten smaakt lekker fris met een bussel pittig bladgroen! 

Boterham Groene Hummus December 2017 Verkleind
© foto en styling: Eefje De Coninck en Senne Van der Ven
Schermafbeelding 2016 04 08 Om 13 54 08
Brood

Biobrood wordt gemaakt van bloem of meel van biologisch geteeld graan. Het graan groeit zonder kunstmest of chemische-synthetische gewasbestrijding, zoals de Europese wetgeving voor bio voorschrijft. Maar ook extra toevoegingen zoals zaden, noten en rozijnen... zijn biologisch. Biologische bakkers eren meer dan gangbare bakkers de ambachtelijke principes: het biologisch deeg krijgt de tijd om te rijzen, zodat synthetische ‘broodverbeteraars’ overbodig zijn. 

gedroogde bonen biologisch Niek verlaan pixabay.jpg
Peulvruchten

Het woord peulvrucht dekt een brede groep producten. Peulvruchten zijn bijzonder eiwitrijke groenten, als stikstof bindende gewassen verrijken ze ook de bodem en zijn ze dus ook goed voor de planeet.


4 pers.

Ingrediënten

 • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
 • 1/2 teentje knoflook (geplet)
 • 2 el tahin (sesampasta)
 • sap van een halve citroen
 • een geutje water
 • 4 el olijfolie
 • 1 bussel pittig bladgroen
 • peper en zout

Bereiding

 • Mix alle ingrediënten in een keukenrobot tot een pasta. Voeg nog wat extra water toe om het geheel smeuïg te maken indien nodig. Houd eventueel wat bladgroen apart voor de garnering.
 • Proef en breng op smaak met peper en zout. Ook lekker met een snuf koriander of paprikapoeder.
 • Garneer met wat fijngesneden bladgroen.

Dit recept is van 'Ons Logisch Voedsel '

Onslogischvoedsel Logo

Ons Logisch Voedsel is de bioboerderij van Maaike Mussche en Ole Deschout. Op hun veld in Koningshooikt telen ze alle groenten die het Belgische klimaat toelaat zonder verwarmde serres. Maaike bedenkt originele recepten voor heerlijk broodbeleg met zoveel mogelijk groenten. 

http://www.onslogischvoedsel.be/
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.