Broodje tomaat mozarella
Inspiratie voor een 'goe boke' dat zich het best laat smaken op warme zomerdagen!
Brood
Met bio kies je voor écht voedzaam brood! Biobrood wordt gemaakt van bloem of meel van biologisch geteeld graan. Het graan groeit zonder kunstmest of chemische-synthetische gewasbestrijding, zoals de Europese wetgeving voor bio voorschrijft. Maar ook extra toevoegingen zoals zaden, noten en rozijnen... zijn biologisch. Biologische bakkers eren meer dan gangbare bakkers de ambachtelijke principes: het biologisch deeg krijgt de tijd om te rijzen, zodat synthetische ‘broodverbeteraars’ overbodig zijn.
In de biowinkel, bij de hoevewinkel of in de (bio)supermarkt vind je heel wat (volkoren) opties: zuurdesem roggebrood op traditionele Franse wijze, gist tarwebrood met sesam- of maanzaadjes... Te veel om op te sommen!
2 pers.
Ingrediënten
- Enkele volkoren boterhammen
- Rucola of andere zomerse sla naar keuze
- 1 mozarellabolletje
- 2 tomaten
- balsamicoazijn
Bereiding
- Toast het brood
- Snij de tomaat in blokjes en besprenkeld met balsamicoazijn
- Beleg de boterham in de volgorde van de ingrediënten.
Dit recept is van 'Mme Zsazsa'
Mme Zsazsa – oftewel Kim Leysen - is een fenomeen: ze moestuiniert (zo ecologisch mogelijk), kookt biologisch, schrijft boeken, naait, tekent en blogt over dit alles.
http://madamezsazsa.blogspot.be/