Broodje tomaat mozarella

Inspiratie voor een 'goe boke' dat zich het best laat smaken op warme zomerdagen! 

20180726 Broodje Tomaat Mozarella Mmezsazsa
Schermafbeelding 2016 04 08 Om 13 54 08
Brood

Biobrood wordt gemaakt van bloem of meel van biologisch geteeld graan. Het graan groeit zonder kunstmest of chemische-synthetische gewasbestrijding, zoals de Europese wetgeving voor bio voorschrijft. Maar ook extra toevoegingen zoals zaden, noten en rozijnen... zijn biologisch. Biologische bakkers eren meer dan gangbare bakkers de ambachtelijke principes: het biologisch deeg krijgt de tijd om te rijzen, zodat synthetische ‘broodverbeteraars’ overbodig zijn. 


2 pers.

Ingrediënten

  • Enkele volkoren boterhammen
  • Rucola of andere zomerse sla naar keuze
  • 1 mozarellabolletje
  • 2 tomaten
  • balsamicoazijn

Bereiding

  • Toast het brood
  • Snij de tomaat in blokjes en besprenkeld met balsamicoazijn
  • Beleg de boterham in de volgorde van de ingrediënten.

Dit recept is van 'Mme Zsazsa'

Logo Mme Zsazsa

Mme Zsazsa – oftewel Kim Leysen - is een fenomeen: ze moestuiniert (zo ecologisch mogelijk), kookt biologisch, schrijft boeken, naait, tekent en blogt over dit alles. 

http://madamezsazsa.blogspot.be/
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.