Broodje tomaat mozarella
Inspiratie voor een 'goe boke' dat zich het best laat smaken op warme zomerdagen!
![20180726 Broodje Tomaat Mozarella Mmezsazsa](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/20180726_broodje_tomaat_mozarella_mmezsazsa.jpg)
![Schermafbeelding 2016 04 08 Om 13 54 08](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_220xAUTO_crop_top-center/Schermafbeelding-2016-04-08-om-13.54.08.png)
Brood
Biobrood wordt gemaakt van bloem of meel van biologisch geteeld graan. Het graan groeit zonder kunstmest of chemische-synthetische gewasbestrijding, zoals de Europese wetgeving voor bio voorschrijft. Maar ook extra toevoegingen zoals zaden, noten en rozijnen... zijn biologisch. Biologische bakkers eren meer dan gangbare bakkers de ambachtelijke principes: het biologisch deeg krijgt de tijd om te rijzen, zodat synthetische ‘broodverbeteraars’ overbodig zijn.
2 pers.
Ingrediënten
- Enkele volkoren boterhammen
- Rucola of andere zomerse sla naar keuze
- 1 mozarellabolletje
- 2 tomaten
- balsamicoazijn
Bereiding
- Toast het brood
- Snij de tomaat in blokjes en besprenkeld met balsamicoazijn
- Beleg de boterham in de volgorde van de ingrediënten.
Dit recept is van 'Mme Zsazsa'
![Logo Mme Zsazsa](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/logo-mme-zsazsa.jpeg)
Mme Zsazsa – oftewel Kim Leysen - is een fenomeen: ze moestuiniert (zo ecologisch mogelijk), kookt biologisch, schrijft boeken, naait, tekent en blogt over dit alles.
http://madamezsazsa.blogspot.be/