Bruscetta met spinazie en kaas
Weinig werk en veel resultaat, deze smaakvolle bruscetta. Lekker met pittige, geschaafde biokaas.


Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
6 pers.
Ingrediënten
- Voor een 6-tal stuks:
- 100 g verse spinazie
- 1 teentje look
- olijfolie
- peper en zout
- 200 g harde kaas met pittige smaak
- 6 sneetjes stokbrood
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
- Wrijf de sneetjes stokbrood in met look en besprenkel ze met olijfolie.
- Rooster ze goudbruin onder de grill.
- Dompel de blaadjes spinazie in en uit kokend water en laat ze direct schrikken in ijswater.
- Laat goed uitlekken en hak grof.
- Met jonge spinazie is dit niet nodig, die kan je rauw gebruiken.
- Meng de gehakte spinazie met stukjes kaas, breng op smaak met peper en zout en een beetje olijfolie.
- Beleg de broodjes met de spinazie en werk af met sesamzaadjes.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥