Bruschetta met perensalsa
Een twist op de klassiek bruschetta.

Foto: Stefan Jacobs; Receptuur & styling: Debby de Magelaere

Appels en peren
An apple a day, keeps the doctor away. Weinig fruit is tegelijk zo alledaags én bijzonder als een appel. We eten appels, en ook peren, het hele jaar door. Op de Vlaamse boomgaarden wordt er geoogst van half augustus tot eind oktober. Voor de pitfruitteler is die periode het orgelpunt van een heel jaar investeren in een gezonde boomgaard. Wil je weten hoe de biologische teler te werk gaat? Wij nemen je mee de boomgaard in!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 walnotenbrood
- 100 g blauwe schimmelkaas, verkruimeld
- 2 peren, in blokjes
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 el bieslook, fijngesneden
Bereiding
- Snijd het brood in sneetjes en rooster de sneetjes in de broodrooster of in een grillpan.
- Meng voor de perensalsa de kaas, de stukjes peer, de ui en de bieslook in een kom.
- Serveer salsa met de toast.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
♥