Feuilleté met uien en rode wijn

Dit hartige aperitiefhapje maak je in een handomdraai. Extra feestelijk met een glas bubbels of wijn!

Feuillete Met Uien En Rode Wijn
Biowijn
Wijn

Biologische wijn begint bij de kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. De biologische druiven groeien uit een natuurlijk vruchtbare bodem die zorgt voor een sterke plant. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg: chemische smaak-, geur- of kleurstoffen zijn volledig uit den boze. De wettelijke toegestane toevoeging van sulfiet is veel beperkter dan in gangbare wijnen - sommige biowijnen bevatten zelfs helemaal geen toegevoegde sulfiet.

Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!


8 pers.

Ingrediënten

 • 1 portie kant- en klaar bladerdeeg (zorg ook voor bakpapier)
 • 8 uien
 • 45 g suiker
 • 10 cl rode wijn
 • 1 koffielepel komijnpoeder
 • 40 g boter
 • peper en zout

Bereiding

 • Pel de uien, halveer en snijd in schijfjes. Laat de boter smelten en stoof de uiringen aan. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren.
 • Voeg de komijn toe en blus met de rode wijn. Kruid met peper en zout.
 • Laat de uien op een zacht vuurtje stoven tot alle vocht verdampt is. Laat daarna wat afkoelen.
 • Leg het bladerdeeg op wat bakpapier op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel de uien over het deeg.
 • Laat dit krokant bakken in de oven gedurende vijftien à twintig minuten op 180 °C.
 • Verdeel in stukjes met een pizzarollertje en schik op een schotel.

Dit recept is van 'Lekker van bij ons'

Lekkervanbijons

Op www.lekkervanbijons.be vind je een recept voor elk moment en in elk seizoen met producten uit onze eigen regio. Maak de recepten met bio en geniet dubbel!

https://www.lekkervanbijons.be/recepten
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.