Feuilleté met uien en rode wijn
Dit hartige aperitiefhapje maak je in een handomdraai. Extra feestelijk met een glas bubbels of wijn!
Wijn
Biologische wijn begint bij de kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. De biologische druiven groeien uit een natuurlijk vruchtbare bodem die zorgt voor een sterke plant. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg: chemische smaak-, geur- of kleurstoffen zijn volledig uit den boze. De wettelijke toegestane toevoeging van sulfiet is veel beperkter dan in gangbare wijnen - sommige biowijnen bevatten zelfs helemaal geen toegevoegde sulfiet.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
8 pers.
Ingrediënten
- 1 portie kant- en klaar bladerdeeg (zorg ook voor bakpapier)
- 8 uien
- 45 g suiker
- 10 cl rode wijn
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 40 g boter
- peper en zout
Bereiding
- Pel de uien, halveer en snijd in schijfjes. Laat de boter smelten en stoof de uiringen aan. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren.
- Voeg de komijn toe en blus met de rode wijn. Kruid met peper en zout.
- Laat de uien op een zacht vuurtje stoven tot alle vocht verdampt is. Laat daarna wat afkoelen.
- Leg het bladerdeeg op wat bakpapier op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel de uien over het deeg.
- Laat dit krokant bakken in de oven gedurende vijftien à twintig minuten op 180 °C.
- Verdeel in stukjes met een pizzarollertje en schik op een schotel.
Dit recept is van 'Lekker van bij ons'
Op www.lekkervanbijons.be vind je een recept voor elk moment en in elk seizoen met producten uit onze eigen regio. Maak de recepten met bio en geniet dubbel!
https://www.lekkervanbijons.be/recepten