Frambozen-yoghurtijs
Dit yoghurtijs met zomerfruit is romig, fris en smaakvol, maar met een pak minder calorieën.
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
Eieren
Bij het produceren van biologische eitjes staat het welzijn van de legkip op de eerste plaats. Een kip is een bosdier en scharrelt, en bio wil dit natuurlijke gedrag zoveel mogelijk stimuleren. In bio is de kip niet louter een broedmachine. Dat betekent onder andere aandacht voor het juiste voer, een natuurlijk dag-nachtritme en genoeg leefruimte voor de kippen.
4 pers.
Ingrediënten
- 300 g frambozen
- 200 ml yoghurt
- 4 el rietsuiker
- sap van een halve citroen
- 2 eiwitten
Bereiding
- Spoel de frambozen en mix ze fijn.
- Meng de yoghurt, de suiker en het citroensap eronder.
- Klop de eiwitten zeer stijf en meng de eiwitsneeuw luchtig onder het yoghurtmengsel.
- Zet het afgedekt in de diepvries en laat minstens 3 u. invriezen of giet het mengsel in een ijsmachine.
- Serveer met verse frambozen!
- Tip: verse bioframbozen zijn er vanaf midden juni tot en met eind september. Heerlijk vruchtenijs kan je ook maken van biologische diepgevroren bessen.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes