Geroosterde paprikataart
Verse geitenkaas en paprika's zijn het perfecte huwelijk. Dit gemakkelijke recept is snel klaar en lust bijna iedereen.
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 paprika’s
- 1 teentje look, fijngehakt.
- 1 tl oregano, vers of gedroogd
- 1 el olijfolie
- 300 g verse geitenkaas
- 4 eieren
- 30 g manchego of pecorino of andere harde, oude kaas, geraspt
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de paprika in schijven.
- Bestrooi met look en oregano en besprenkel met olijfolie.
- Rooster de paprikaschijven 25 min.
- Vulling:
- Meng de geitenkaas met de losgeklopte eieren.
- Kruid met peper en zout.
- Leg het deeg in een bakvorm met bakpapier.
- Giet het mengsel in de bakvorm.
- Leg de paprikaschijven erop en bak 30 à 35 min.
- Plaats de taart op een rooster en bak nog 5 min zodat de onderkant lekker krokant wordt.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Garneer met oregano.
- Lekker warm of koud.
- Serveer met een slaatje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.