IJslolly van rode bes en rabarber
Omdat het bessentijd is: vandaag de rodebessen- en rabarberlolly. Een verrassend sterke combinatie.
![20180614 Ijslolly Rode Bes Rabarber Jonge Sla](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/20180614_ijslolly-rode-bes-rabarber-JongeSla.jpg)
![Productinfo Bessen](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_220xAUTO_crop_top-center/Productinfo_bessen.png)
Kleinfruit
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
10 pers.
Ingrediënten
- 700 g rode bessen
- 300 g rabarber
- 180 g blonde kandijsuiker (of gewone donkere suiker)
Bereiding
- Mix de rabarber en de bessen en zeef het mengsel.
- Voeg de suiker toe en mix alles nog even. Vul de vormpjes en zet ze in de diepvriezer. Daar gaan de lolly’s wel even mee; deel ze dus niet meteen allemaal uit, maar hou er een paar apart, voor jou alleen, na een lange werkdag.
Dit recept is van 'Jonge Sla door Dorien Knockaert'
![Jonge Sla Dorien Knockaert](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/JongeSla-DorienKnockaert.jpeg)
Dorien Knockaert is reporter en culinair redacteur van De Standaard, en blogt over eten op haar blog Jonge Sla. Ze kookt wanneer ze kan, maar wil ook weten wat ze eet. Een keukenprinses met een denkfrons.
https://jongesla.com/