IJslolly van rode bes en rabarber
Omdat het bessentijd is: vandaag de rodebessen- en rabarberlolly. Een verrassend sterke combinatie.


Bessen, aardbeien en frambozen
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
De teelt van biologisch bessen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekkere, pure bessen waar iedereen verzot op is.
10 pers.
Ingrediënten
- 700 g rode bessen
- 300 g rabarber
- 180 g blonde kandijsuiker (of gewone donkere suiker)
Bereiding
- Mix de rabarber en de bessen en zeef het mengsel.
- Voeg de suiker toe en mix alles nog even. Vul de vormpjes en zet ze in de diepvriezer. Daar gaan de lolly’s wel even mee; deel ze dus niet meteen allemaal uit, maar hou er een paar apart, voor jou alleen, na een lange werkdag.
Dit recept is van 'Jonge Sla door Dorien Knockaert'

Dorien Knockaert is reporter en culinair redacteur van De Standaard, en blogt over eten op haar blog Jonge Sla. Ze kookt wanneer ze kan, maar wil ook weten wat ze eet. Een keukenprinses met een denkfrons.
https://jongesla.com/