Kaasspiesjes
Eenvoudig en super lekker!
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
6 pers.
Ingrediënten
- Marinade
- 2 el komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 el amandelschilfers
- zeste van 1/2 citroen
- 2 el olijfolie
- Spiesjes
- 300 cabriolait, in dobbelstenen
- 1 bakje ( 250 g) champignons, gekuist en 2 minuten gestoomd
- 1 groene bloemkool, in roosjes en 2 minuten gestoomd
- 1 focacciabrood, in dobbelstenen
Bereiding
- Plet de specerijen voor de marinade in een vijzel en voeg de citroenzeste en olijfolie toe.
- Doe in een mengkom de kaas, de groenten en het brood en overgiet met de marinade. Rijg de stukjes aan een spies.
- Verwarm een grillpan. Gril de spiesjes aan elke kant gedurende een halve minuut. Serveer.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.