Kip met mandarijntjes en gember
Een erg geslaagde combinatie: kip met gekonfijte gember en mandarijntjessap. Voor wie van uitgesproken smaken houdt!
Kippenvlees
Biologisch pluimvee houden, het is een vak apart. Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak waarmee ze het natuurlijke gedrag van kippen stimuleren. Het kippenwelzijn staat voorop: ze krijgen biologisch voer, mogen fijn buiten scharrelen en hebben binnen genoeg leefruimte. Ze ondergaan zo weinig mogelijk medische ingrepen en hun snavels worden ook niet geknipt.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
4 pers.
Ingrediënten
- 400 g kipfilet, in reepjes
- 4 mandarijntjes, met schil, in plakjes gesneden
- 4 el mandarijntjessap
- geraspte schil van 1 mandarijntje
- 2 bolletjes gekonfijte gember, in stukjes of 2 cm gember, geraspt
- 2 el rietsuiker
- 2 el water
- 1 kl bouillonpoeder
- 2 el zoete sojasaus
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el arachideolie
- 1 chilipepertje, zonder zaadjes, gesnipperd
- 1 el arrowroot
Bereiding
- Meng de sojasaus met de azijn, het bouillonpoeder en de geraspte schil en laat de kippenreepjes hierin zeker een half uur marineren.
- Breng het water met de suiker aan de kook en leg er de plakjes mandarijn in. Laat 10 min. trekken op een zacht vuurtje.
- Schep de kip uit de marinade en roerbak de reepjes in de arachideolie met de chilipeper.
- Blus met de overgebleven marinade en het mandarijntjessap.
- Breng aan de kook en bind met een beetje arrowroot.
- Schep de plakjes mandarijn en stukjes gember onder de kip en laat goed heet worden.
- Serveer met basmatirijst.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes