Kip met mandarijntjes en gember

Een erg geslaagde combinatie: kip met gekonfijte gember en mandarijntjessap. Voor wie van uitgesproken smaken houdt!

Schermafbeelding 2016 03 18 Om 17 36 24
Kip Breed
Kippenvlees

Biologisch pluimvee houden, het is een vak apart. Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak waarmee ze het natuurlijke gedrag van kippen stimuleren. Het kippenwelzijn staat voorop: ze krijgen biologisch voer, mogen fijn buiten scharrelen en hebben binnen genoeg leefruimte. Ze ondergaan zo weinig mogelijk medische ingrepen en hun snavels worden ook niet geknipt. 

Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!


4 pers.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 4 mandarijntjes, met schil, in plakjes gesneden
  • 4 el mandarijntjessap
  • geraspte schil van 1 mandarijntje
  • 2 bolletjes gekonfijte gember, in stukjes of 2 cm gember, geraspt
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el water
  • 1 kl bouillonpoeder
  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el arachideolie
  • 1 chilipepertje, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 1 el arrowroot

Bereiding

  • Meng de sojasaus met de azijn, het bouillonpoeder en de geraspte schil en laat de kippenreepjes hierin zeker een half uur marineren.
  • Breng het water met de suiker aan de kook en leg er de plakjes mandarijn in. Laat 10 min. trekken op een zacht vuurtje.
  • Schep de kip uit de marinade en roerbak de reepjes in de arachideolie met de chilipeper.
  • Blus met de overgebleven marinade en het mandarijntjessap.
  • Breng aan de kook en bind met een beetje arrowroot.
  • Schep de plakjes mandarijn en stukjes gember onder de kip en laat goed heet worden.
  • Serveer met basmatirijst.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.