Kipburgers met barbecuesaus
Een heerlijk frisse burger voor op de barbecue - net een tikkeltje anders met kippengehakt!
Kippenvlees
Biologisch pluimvee houden, het is een vak apart. Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak waarmee ze het natuurlijke gedrag van kippen stimuleren. Het kippenwelzijn staat voorop: ze krijgen biologisch voer, mogen fijn buiten scharrelen en hebben binnen genoeg leefruimte. Ze ondergaan zo weinig mogelijk medische ingrepen en hun snavels worden ook niet geknipt.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g kippengehakt
- 50 g broodkruim
- 1 ei
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- peper/zout/paprikapoeder/oregano
- 4 plakjes bacon
- bloem
Bereiding
- Meng het kippengehakt met het broodkruim, ei, lente-uitjes en kruiden.
- Kneed goed door elkaar en maak er burgers van. Maak ze niet te dik, dan zijn ze sneller klaar.
- Wentel de burgers even door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Gril de burgers en de bacon goudbruin op de barbecue.
- Beleg een broodje met groene sla, een burger, een plakje bacon en serveer met zelfgemaakte barbecuesaus.
- BARBECUESAUS:
- Stoof 3 gesnipperde sjalotjes met 1 gesnipperde rode paprika in 2 el olijfolie tot ze zacht zijn.
- Roer er 1 el rietsuiker door en laat even karameliseren.
- Blus met 2 el balsamicoazijn en roer er 8 el ketchup door.
- Laat goed warm worden en breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en gesnipperde basilicum.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes