Kruidkoek
Een echte huisgemaakte kruidkoek met pure ingrediënten. Koekkruiden vind je in de biowinkel maar zelf alle kruiden in huis halen is leuker!
Melk
Biologische melkveehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Niet alleen erkennen ze het natuurlijk gedrag van dieren, ze houden hun dieren zo gezond mogelijk via biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 el koekkruiden of van elk 1/4 tl: kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, gemberpoeder, kardemom, witte peper
- 1 el venkelzaadjes
- 75 g noten, grof gehakt
- 300 g bloem, gezeefd
- 25 g bakpoeder
- 250 g donkere suiker of kokosbloesemsuiker
- zout
- 1 ei
- 250 ml melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Beboter een cakevorm.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten met een snuifje zout.
- Breek het ei boven het mengsel en voeg de melk toe.
- Klop met een klopper tot een glad beslag en doe het in de vorm.
- Bak in de oven gedurende 1 uur.
- Controleer of de kruidkoek gaar is met een prikker. Zo ja, haal hem uit de vorm en laat de koek afkoelen op een rooster.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.