Lauw slaatje met asperges en rucola
Het voorjaar op je bord met deze lekkere combinatie van groene asperges en rucola.
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- Slaatje
- 500 g groene asperges, gekuist
- 2 kleine ciabattebroodjes, in dikke sneden
- 2 el olijfolie
- 100 g rucola
- 100 g feta, verkruimeld
- Balsamicovinaigrette
- 2 teentjes knoflook, in fijne plakjes
- 2 el pijnboompitten
- 2 el rozijnen
- 2 dl balsamicoazijn
Bereiding
- Bestrijk de asperges en het brood met olijfolie.
- Verhit een grillpan. Gril de asperges gedurende vijf minuten en rooster de sneetjes brood krokant.
- Snij het brood in stukjes en doe ze samen met de asperges in een serveerschaal. Zet opzij.
- Verhit een pan met antikleeflaag en rooster de knoflook, de pijnboompitten en de rozijnen. Neem van het vuur en voeg balsamicoazijn toe.
- Doe de vinaigrette bij de asperges. Serveer met rucola en feta.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.