Panna cotta met kamille
Klassiek dessertje met een twist.


Bessen, aardbeien en frambozen
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
De teelt van biologisch bessen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekkere, pure bessen waar iedereen verzot op is.
8 pers.
Ingrediënten
- 500 g room
- 90 g suiker
- merg van 1 vanillestokje
- 2 zakjes agar-agar, 2 g per stuk
- 2 zakjes kamillethee
Bereiding
- Zet de room samen met de suiker en de vanille in een pan op het vuur. Breng aan de kook en roer af en toe.
- Voeg de agar-agar aan het mengsel toe. Laat 2 minuten koken.
- Haal van het vuur en laat er 2 zakjes thee in trekken.
- Verdeel het mengsel over 8 glaasjes. Zet koel, laat enkele uren of nachtje opstijven. Serveer met zomerfruit.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.