Panna cotta met kamille
Klassiek dessertje met een twist.
Kleinfruit
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
8 pers.
Ingrediënten
- 500 g room
- 90 g suiker
- merg van 1 vanillestokje
- 2 zakjes agar-agar, 2 g per stuk
- 2 zakjes kamillethee
Bereiding
- Zet de room samen met de suiker en de vanille in een pan op het vuur. Breng aan de kook en roer af en toe.
- Voeg de agar-agar aan het mengsel toe. Laat 2 minuten koken.
- Haal van het vuur en laat er 2 zakjes thee in trekken.
- Verdeel het mengsel over 8 glaasjes. Zet koel, laat enkele uren of nachtje opstijven. Serveer met zomerfruit.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.