Panna cotta van geitenyoghurt met rabarbercompote

Klassieker met een nieuwe toets.

Panna Cotta Met Rabarbercompote
Foto: Frank Croes; Receptuur & styling: Hilde Oeyen
Schermafbeelding 2016 04 08 Om 09 57 26
Yoghurt

Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.


4 pers.

Ingrediënten

  • 250 ml geitenyoghurt
  • 150 ml room
  • 2 zakjes agar-agar ( 2 g/zakje)
  • 75 g oersuiker
  • 2 stengels rabarber
  • 1 el water
  • 2 el honing
  • eventueel en beetje arrowroot om te binden

Bereiding

  • Breng 50 ml room met suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en klop de agaragar eronder. Laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken en daarna een beetje afkoelen.
  • Klop de rest van de room stijf en schep dit onder de geitenyoghurt en het agar-agarmengsel.
  • Vet 4 potjes lichtjes in met een beetje olie en vul ze met de geitenyoghurtmengsel. Laar minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Schil rabarber en snij hem in stukken. Stoof de rabarber gaar in 1 el water en breng op smaak met honing.
  • Laat inkoken tot de gewenste dikte en bind eventueel met een beetje arrowroot. Laat afkoelen.
  • Keer de potjes om en schud de panna cotta op een bordje. Indien nodig kan je de panna cotta met een scherp mesje lossnijden.
  • Serveer met rabarbercompote.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.