Panna cotta van geitenyoghurt met rabarbercompote
Klassieker met een nieuwe toets.
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
4 pers.
Ingrediënten
- 250 ml geitenyoghurt
- 150 ml room
- 2 zakjes agar-agar ( 2 g/zakje)
- 75 g oersuiker
- 2 stengels rabarber
- 1 el water
- 2 el honing
- eventueel en beetje arrowroot om te binden
Bereiding
- Breng 50 ml room met suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en klop de agaragar eronder. Laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken en daarna een beetje afkoelen.
- Klop de rest van de room stijf en schep dit onder de geitenyoghurt en het agar-agarmengsel.
- Vet 4 potjes lichtjes in met een beetje olie en vul ze met de geitenyoghurtmengsel. Laar minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Schil rabarber en snij hem in stukken. Stoof de rabarber gaar in 1 el water en breng op smaak met honing.
- Laat inkoken tot de gewenste dikte en bind eventueel met een beetje arrowroot. Laat afkoelen.
- Keer de potjes om en schud de panna cotta op een bordje. Indien nodig kan je de panna cotta met een scherp mesje lossnijden.
- Serveer met rabarbercompote.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes