Pitabroodje met gemarineerd varkensvlees
Zin in een stevige hap? Maak dan eens pitabroodjes! De pittige marinade van het varkensvlees brengt dit pitabroodje naar een hoger plan. Reken daar wel 2 uur voor. Dit recept gebruikt varkensvlees, maar het is natuurlijk ook lekker met kip of lamsvlees.
Varkensvlees
Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Ze erkennen en stimuleren het natuurlijke gedrag van de varkens en houden hun dieren gezond met biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen. De boer kiest robuuste varkensrassen, dat helpt ook voor de gezondheid van het varken.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
Kippenvlees
Biologisch pluimvee houden, het is een vak apart. Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak waarmee ze het natuurlijke gedrag van kippen stimuleren. Het kippenwelzijn staat voorop: ze krijgen biologisch voer, mogen fijn buiten scharrelen en hebben binnen genoeg leefruimte. Ze ondergaan zo weinig mogelijk medische ingrepen en hun snavels worden ook niet geknipt.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 4 varkenslapjes
- 8 pitabroodjes
- sla, tomaat, ui en wat je maar wil
- MARINADE:
- 8 el olijfolie
- 2 el honing
- 1 citroen, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 takje verse oregano (of gedroogde oregano)
- peper en zout
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de marinade.
- Schik de varkenslapjes naast elkaar in een platte schaal en schep de marinade er over. Keer een paar keer om zodat het vlees overal goed bedekt is met de marinade. Laat 2 uur trekken in de koelkast.
- Rooster de varkenslapjes 5 minuten op de barbecue, en snij ze in dunne reepjes.
- Vul de pitabroodjes met reepjes vlees en groenten naar keuze.
- Lekker sausje erbij: Meng in een kommetje 4 el mayonaise, 4 el platte kaas, 1 el geraspte mierikswortel, 1 el geraspte appel, enkele druppels citroensap, 1 el gehakte bieslook, peper en zout.
- Smakelijk!
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes