Risotto van quinoa met champignons
Dit heerlijk hartige (voor)gerecht maak je in een handomdraai klaar. Wat radicchio als garnituur geeft een krokante toets aan dit gerecht. Voor een echte risottosmaak gebruik je witte wijn.
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
4 pers.
Ingrediënten
- 250 g quinoa
- 200 g mengeling boschampignons, gesneden
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1/2 l groente- of kippenbouillon
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- peper
- 1/2 bos bieslook, fijngesneden
- 75 g geraspte pittige kaas
- garnituur: bieslook, radicchio, kaasschilfers
Bereiding
- Fruit in olijfolie in een stoofpan de gesneden champignons, de sjalot, de look en de quinoa tot alles glazig is.
- Overgiet beetje bij beetje met groentebouillon. Blijf roeren.
- Ga door tot de quinoa gaar is en al het vocht is geabsorbeerd (dit gaat redelijk snel).
- Garneer met bieslook, radicchio en pittige kaasschilfers.
- Variant: je kan de helft van de bouillon vervangen door witte wijn voor extra smaak.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.