​Rabarber in de oven met mascarpone

Rabarber heeft een aparte smaak, je bent er een fan van of niet. Maar als je ervan houdt, dan kan je er alle kanten mee uit. In jam, op taart, of met een smeuïge mascarpone ...

Rabarber In De Oven
Pauline Verhaest Blommm Boeket 2
Bloemen

Iedereen wordt gelukkig van mooie bloemen. We schenken een bloemetje als teken van liefde, medeleven, om iemand te feliciteren… Maar ken jij het verhaal achter het boeket dat je krijgt of cadeau doet? Biologische bloemen worden geteeld in de volle grond zonder chemisch-synthetische bestrijding of kunstmest. Het zijn sterke en gezonde bloemen die tijd en ruimte krijgen om volgens het seizoen te groeien. Jij en onze planeet hebben er deugd van. Benieuwd naar hoe een biologische bloementeler te werk gaat? Wij nemen je mee van veld tot vaas!


4 pers.

Ingrediënten

  • 500 g rabarber, in grove stukken
  • 125 g mascarpone
  • 125 g yoghurt (1 potje)
  • 6 el rietsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse gember, geraspt

Bereiding

  • Meng de stukken rabarber met de olijfolie en 4 el rietsuiker.
  • Leg de rabarber op een bakplaat met bakpapier in de oven onder de gril. Gril de rabarber kort tot hij gaar is (± 5 minuten). Laat afkoelen.
  • Meng de mascarpone met de yoghurt, gember en 2 el rietsuiker.
  • Serveer de zachte rabarber met een schep mascarponeroom.

Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.