Rabarbersorbet met aardbeien
Pretty Pink
![Rabarbersorbet](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/rabarbersorbet.png)
Foto: Stefan Jacobs; Receptuur & styling: Debby de Magelaere
![Productinfo Bessen](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_220xAUTO_crop_top-center/Productinfo_bessen.png)
Kleinfruit
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g rabarber, in stukjes
- 200 g rietsuiker of andere zoetstof naar keuze (agavesiroop, rijstsiroop)
- 1 tl roze peperbessen
- sap van 1 citroen
- aardbeien
Bereiding
- Stoof de rabarber met de suiker en de peperbessen gaar op een laag vuur. Laat afkoelen.
- Voeg het citroensap toe en mix fijn in de keukenmachine.
- Doe de coulis in de ijsmachine en draai tot ijs. Of giet de coulis in een ijsblokjesvorm en laat bevriezen.
- Mix de ijsblokjes kort en krachtig in de keukenmachine. Serveer met aardbeien.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
![Heerlijk Puur](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/HeerlijkPuur.png)
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.