Rabarbersorbet met aardbeien
Pretty Pink


Bessen, aardbeien en frambozen
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
De teelt van biologisch bessen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekkere, pure bessen waar iedereen verzot op is.
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g rabarber, in stukjes
- 200 g rietsuiker of andere zoetstof naar keuze (agavesiroop, rijstsiroop)
- 1 tl roze peperbessen
- sap van 1 citroen
- aardbeien
Bereiding
- Stoof de rabarber met de suiker en de peperbessen gaar op een laag vuur. Laat afkoelen.
- Voeg het citroensap toe en mix fijn in de keukenmachine.
- Doe de coulis in de ijsmachine en draai tot ijs. Of giet de coulis in een ijsblokjesvorm en laat bevriezen.
- Mix de ijsblokjes kort en krachtig in de keukenmachine. Serveer met aardbeien.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.