Risotto van rode kool met rode wijn en noten

Hou je best van rode kool maar wil je eens iets nieuws proberen? Dan biedt dit recept een originele uitkomst.

Risotto Van Rode Kool
Biowijn
Wijn

Biologische wijn begint bij de kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest. De biologische druiven groeien uit een natuurlijk vruchtbare bodem die zorgt voor een sterke plant. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg: chemische smaak-, geur- of kleurstoffen zijn volledig uit den boze. De wettelijke toegestane toevoeging van sulfiet is veel beperkter dan in gangbare wijnen - sommige biowijnen bevatten zelfs helemaal geen toegevoegde sulfiet.

Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!


4 pers.

Ingrediënten

  • 700 g fijngesneden rode kool
  • 250 g risottorijst
  • 80 g vers gesnipperde ui
  • 1 blokje magere gevogeltebouillon
  • 900 ml water
  • 150 ml rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels hele hazelnoten
  • 2 eetlepels zure room
  • 30 g schilfers van pittige kaas
  • peper

Bereiding

  • Breng het water aan de kook met het bouillonblokje.
  • Hak de hazelnoten fijn en rooster ze in een hete pan. Zet even opzij.
  • Stoof de fijngesnipperde ui in wat olijfolie in een hete pan, voeg de rijst toe en laat die meebakken tot hij glazig ziet.
  • Meng voorzichtig de rode wijn en enkele soeplepels bouillon onder de rijst. Laat pruttelen op een zacht vuurtje zonder deksel op de pan. Voeg regelmatig een schepje bouillon toe naarmate de rijst het vocht absorbeert.
  • Als alle bouillon is toegevoegd, roer je de rode kool voorzichtig onder de rijst. Laat nog 15 à 18 minuten gaar worden.
  • Breng de risotto op smaak met peper en meng er voorzichtig de zure room onder.
  • Serveer onmiddellijk met geroosterde hazelnoten en de kaasschilfers.

Dit recept is van 'Lekker van bij ons'

Lekkervanbijons

Op www.lekkervanbijons.be vind je een recept voor elk moment en in elk seizoen met producten uit onze eigen regio. Maak de recepten met bio en geniet dubbel!

https://www.lekkervanbijons.be/recepten
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.